Renseizoen 2023

Klubkampioenschap 15 oktober

De weersvoorspellingen waren niet "schitterend" te noemen. Jammer want de voorbije weken was de zon heel veel van de partij geweest. Toch is deze dag goed verlopen. Er kwamen wel regelmatig buien voorbij maar die duurden gelukkig niet lang zodat we niet al te veel vertraging hadden in de rennen. De finale moesten we wel zo'n 10 minuutjes later aanvangen dan gepland.

We hadden 40 hondjes ingeschreven, hetgeen voor een klubkampioenschap wel netjes is, waarvan enkele trainingsritjes en ook hadden we enkele jonge hondjes die es een stukje achter het haasje wilden gaan.

Er was ook een tombola voorzien met meer dan 200 prijzen zodat elkeen die een lotje kocht een prijs had.

Een afscheidnemer was er ook bij : Jazzdieva's de Luxe Oyalélé van Diane Vermylen, dit whippetteefje nam op 8 jarige leeftijd afscheid van de renbaan en werd dan ook gevierd met een boeketje bloemen, een vaasje met de naam erop, handgemaakt door Ghislaine Sohier, en Diana had zelf een C.V'tje geschreven dat werd voorgelezen door de speaker. Dit is altijd leuk dat je hondje efkes in de bloemekes wordt gezet na een lange carrière voor 't baasje te hebben gelopen.

Elke jaar met het klubkampioenschap worden de hondjes die einde rencarrière zijn gevierd, de eigen leden van de vereniging. De andere liefhebbers van andere verenigingen worden dan gevierd op de laatste ren, dat was zo met onze ren van 8 oktober toen waren er ook afscheidnemers en die werden dan met een boeketje bloemen vereerd.

Een speciale prijs werd gegeven door Annita Haest en André Vanderveken, een mand met allerlei lekker fruit erin en is bij loting toegekomen bij de familie Torfs.

Een geschenk is ook overhandigd aan André Vanderveken en Annita Haest voor hun jarenlange inzet (40 jaar) voor de WWRV, zij werden genoemd "een deel van het interieur", omdat André, wegens gezondheidsredenen, zijn draaimachiene heeft afgegeven aan Luc D'Hollander. Dit zal natuurlijk wel zijn "met spijt in het hart" want het draaien was zijn lang leven, maar hopelijk blijven zij nog lang "deel van het interieur" bij WWRV. 

Hierna vinden jullie de uitslagen van dit klubkampioenschap en op de pagina "Foto"s" staan ook de fotos van de finale.

PROGRAMMA Klubkamp
PDF – 158,2 KB 154 downloads
PROGRAMMA OKTOBER Nazomerren
PDF – 187,3 KB 155 downloads
PROGRAMMA SEPT
PDF – 116,7 KB 167 downloads

Hier de uitslagen van de coursing van 15 en 16 juli te Geel

Wwrv 15072023 2 1
PDF – 403,7 KB 195 downloads
Wwrv 16072023 1
PDF – 537,5 KB 193 downloads
PROGRAMMA 09 07 2023
PDF – 290,7 KB 226 downloads

G.P. VAN BELGIE 9 JULI 2023 

Ook weer om 9 uur begonnen met de ren om de grote warmte voor te zijn en eventueel de felle buiten want die waren ook voorspeld in de namiddag en die zijn er ook gekomen, weliswaar niet zo fel als voorspeld.

En jawel het werd erg warm die dag met toch weer rond de 30 ° en een super sterke zon.

De werkboekjes van de hondjes die voor titel liepen dienden gecontroleerd te worden of die in orde waren, met 2 goede rennen in Belgie gelopen tussen kampioenschap 2022 en dit kampioenschap en dat nam wat tijd in beslag waardoor de liefhebbers al een beetje ongeduldig werden ...... Dit was natuurlijk een bijkomende taak voor het wedstrijdsekretariaat bovenop het normale samenstellen van de reeksen op gewicht, efkes een stressy moment terwijl daar iedereen aan het juryhuis stond te wachten op de papiertjes van de indelingen.

Ondertussen konden de soloritten en enkele ritten buiten titel en de ritten voor de grote rassen gelopen worden zodat dat al was afgehandeld terwijl de reeksen voor de whippets werden gemaakt.

Eenmaal van start viel alle stress eraf en werden de koersen feilloos afgewerkt.

Afgesproken was, wegens de warmte, weer maar 1 voorloop doen en direct finale, met A en eventueel B finale. Alle ritten werden na mekaar gelopen en nadien de prijsuitreiking zodat de hondjes niet te lang in de hitte hoefden te vertoeven.

Als prijs kregen de overwinnaars in de A finale het welbegeerde tricolor sierdek aangeboden door de KMSH en CRCB, een boeket bloemen aangeboden door de 3 clubs en alle andere finalisten zowel A als B een roset in tricolor

Bij inschrijving ontving elke deelnemer een pakje snoepjes gesponsord door Carine Sermeus en Isabelle Van Lommel, waarvoor oprechte dank !

Alsook aan het podium kreeg elke deelnemer nog een zakje snoepjes voor hun viervoeter aangeboden door Renée Pet supplies, het standje dat op het terrein aanwezig was bij dit kampioenschap, ook onze oprecht dank hiervoor.

De sleutelhanger die elke deelnemer ook kreeg was handgemaakt door Daisy Van Thielen.

Alle koersen zijn zonder problemen verlopen - onze oprecht dank aan alle vrijwilligers die in deze warme temperaturen hun zondag wilden besteden, want we denken dat een dagje aan zee leuker zou zijn geweest.

Programma Juni Elke 1
PDF – 306,0 KB 238 downloads

NATIONALE REN VAN 25 JUNI

 

Tijdens de week was het al gepubliceerd en jawel, de weersverwachting voor het weekend beloofde héét, héél héét, tot meer dan 30°.

Dus hetgeen de mensen dan verwachten is dat de ren om 9 uur zou beginnen zodat hun geliefde viervoetertjes niet in de snikhete namiddagtemperaturen zouden moeten presteren.

Zodoende zouden we starten om 9 uur. Vroeg uit de veren dus, maar zij die van ver moesten komen moesten natuurlijk vertrekken thuis in de vroege ochtend om tegen 7 uur daar te zijn voor het wegen en dierenartscontrole, zoals een deelnemer met 1 salukis uit Duitsland die eigenlijk midden in de nacht moest vertrekken, om 500 km te gaan rijden en om 7 uur aanwezig te zijn, maar die mevrouw was tijdig daar met haar  saluki.

Met een deelname van 60 honden waren we héél content en nogal wat deelnemers uit Nederland die ook heel tevreden naar Nederland terug keerden en beloofden nog terug te komen.

Alle vrijwilligers waren plichtsbewust en hebben alle rennen in goed tempo afgewerkt want het was echt wel heet, ook voor hen die moesten buiten werken was het puffen en zweten.

Met de finales konden we al starten om 12.15 uur en hebben alle finales na mekaar gelopen zodat niemand te lang in de warmte heeft moeten wachten met de hondjes. Een kwartiertje na de laatste finale deden we de prijsuitreiking. Ocharme die pootjes, die konden niet eens op het schavotje blijven staan want dat was te heet geworden van de zon en zou de zooltjes verbranden, dus alleman pakte zijn hondje in de armen aan het podium.

Er is ook  een baanrecord gesneuveld bij de Basenji reuen, daar liep Suralyan Jet rail van Bas Kupers uit Nederland een tijd van 30.16 sec over 350 m. Zijn naam is opgenomen in onze pagina "baanrecords".

Dus na een warme, mooie dag keerde iedereen tevreden huiswaarts, iedereen werd bedankt en gefeliciteerd voor de mooie prestatie en ook enkele deelnemers bedankten de vrijwilligers voor hun inzet aan deze dag….. das toch ook mooi, niet ?

Vanwege het WWRV bestuur een oprechte dank en respect voor alle vrijwilligers die deze dag hun steentje hebben bijgedragen tot het welslagen van deze zonnige warme rendag.

PROGRAMMA MEI
PDF – 133,9 KB 225 downloads

Onze eerste ren van het seizoen 2023. Wat een stress !!!!

Nieuw reglement toepassen met nieuwe manier van indelen. Vorig jaar was dit ook al gewijzigd maar dat was een proefjaar en dan zijn er tijdens het ganse jaar aanpassingen gebeurd die uiteindelijk leidden tot nog meer stress. In 2023 is er dan toch een "regel" gekomen waar iedereen zich in kan vinden en die werd bij ons dan toegepast, hopelijk tot welgevallen van iedereen maar dat zal de rest van het seizoen wel uitwijzen. In elk geval, hetgeen menig liefhebber wou lopen de teven en reuen bij de whippets apart. We gaan weliswaar met flexibele gewichtsklassen werken ook dat zal nog moeten uitwijzen of het perfect is want het programma kan niet van tevoren gemaakt worden en dat zorgt wel voor momentjes ......

Enfin door al die stress om het programma in orde te krijgen de zondagmorgen konden we pas om half twaalf beginnen. Met 48 hondjes waren we wel kontent voor deze eerste wedstrijd van het jaar. Alle rennen verliepen mooi, soms spannend omdat er toch finales met 6 konden gelopen worden, er waren ook B finales zodat elkeen een prijsje kreeg.

Er is ook een baanrecord gebroken bij de salukis reuen, eentje dat op naam stond van Queshan Y Shirvan en  al stand hield van 1994, is nu verbroken door Royal Maharadjah Y Shirvan, van Paul Wuyts, in een tijd van 31.28.

Rond 16 uur was alles afgelopen en hopelijk is iedereen tevreden naar huis vertrokken

Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een oprechte dank !

Ook oprechte blijken van waardering voor al onze vrijwilligers !

Programma April
PDF – 163,5 KB 252 downloads

Renseizoen 2022

PROGRAMMA OKT
PDF – 227,1 KB 358 downloads

 

Clubkampioenschap WWRV 2 oktober 2022

 

In de week beloofde het een “verzopen” bedoening te worden, zelfs nog zaterdag’s zag het er niet goed uit en zondagmorgen bij het ontwaken hoorde ik de regendruppels op het dak van onze caravan botsen. Ik dacht : oei, oei wat gaat da weeral worden vandaag ???

Maar…. Gelukkig keerde het tij en werd het een mooie dag, weliswaar niet veel zonneschijn, maar droog, wat wind zodat de baan wat kon uitdrogen en goed te belopen was voor onze viervoeters.

De deelname was goed, heel goed zelfs, gezien de normen van dit jaar was dit voor een clubkampioenschap mooi te noemen.

Er waren aanwezig : 21 whippets, 1 afghaan, 1 saluki voor titel ingeschreven, 18 hondjes voor soloritten en een stuk of 11 puppies voor een klein eindje van 100 m, zodat we de dag met mooie koersen konden vullen.

Er waren ook een aantal nieuwkomers die hun debuut maakten, zij zullen vanaf volgend seizoen gaan bewijzen wat ze waard zijn !!!

Ook enkele liefhebbers uit Nederland  hebben zich gemeld voor een solorit,  zij waren immens gelukkig en heel dankbaar dat zij bij ons konden meelopen en zijn dan ook geweldig voldaan ’s avonds naar Nederland terug gekeerd.

Zoals gewoonlijk ook konden we allerlei lekkers verdelen geschonken door een paar gulle sponsors . We bedanken deze mensen die zo hun best hebben gedaan om dit te kunnen bemachtigen.

KOEKEN VAN LU die geschonken werden door Pascal en Nancy Verwerft

PEPERKOEK VAN VONDELMOLEN die geschonken werd door Bruno De Jaegher

SNOEPGOED VAN RED BAND geschonken door Isabelle Van Lommel

Dit alles konden we bij inschrijving aan de deelnemers verdelen

André Vanderveken en Annita Haest schonk ook naar jaarlijkse gewoonte een gevulde mand, dit keer met mooi en gezond fruit, die per eerlijke verloting is terechtgekomen bij Marc en Mireille Pacolet.

’s Middags hebben we allen samen de maaltijd gebruikt, frietjes met stoofvlees of vol au vent bereid in de keuken van Dries en Katrien Van Hoof, en het was heel lekker en verzorgd.

Iets na 2 uur begonnen we dan met de finales, eerst de soloritten en trainingsritten dan de finales voor titel ‘clubkampioen WWRV”. De kampioenen kregen het sierdek WWRV en een boeket bloemen, de andere finalisten kregen een houten plaatje met een tekening van whippet, afghaan of saluki ingebrand,  handwerk van Daisy VanThielen.

Er waren 3 afscheidnemers : Naila van ’t Nieuwe Woud, Barchabell’ s Noortje, Z’Osirisova Domu Francis, zij kregen een attentie van de club in de vorm van een glazen vaasje gegraveerd met een whippetkopje en hun naam, handwerk van Ghislaine Sohier

Het was een gezellige dag en over ’t algemeen hebben we positieve reacties gehoord. 

En dat schept voldoening in het werk

En daarvoor doen wij het toch ?!

 

PROGRAMMA KK Bis
PDF – 150,1 KB 312 downloads

RESULTAAT WEDSTRIJD GROTE PRIJS DEN ASBERG 18 SEPTEMBER 2022 met sponsoring van Katrien en Dries die enkele eetbonnen schonken die met eerlijke verloting zijn verdeeld onder de deelnemers die in het programma stonden.  Eigenlijk hadden we ook dikke chance met het weer, we zijn aan de ergste buien kunnen ontsnappen, het was een aangename en gezellige rendag !

PROGRAMMA SEPT
PDF – 166,8 KB 352 downloads

RESULTAAT WEDSTRIJD 17 JULI 2022

PROGRAMMA 17 07
PDF – 99,8 KB 442 downloads

RESULTAAT WEDSTRIJD 26 JUNI 2022

REN 26 06
PDF – 208,0 KB 366 downloads

RESULTAAT WEDSTRIJD 5 JUNI 2022

RESULTATEN 5 juni
Word – 67,4 KB 380 downloads

PROGRAMMA GROTE PRIJS WESTERLO 22 MEI 2022

Programma Mei
PDF – 301,5 KB 413 downloads

Uitslagen

COURSING GEEL 

26 en 27 maart 2022

 

ZATERDAG 26 Maart
PDF – 117,4 KB 455 downloads
ZONDAG 27 Maart
PDF – 266,0 KB 470 downloads

Renseizoen 2021

Programma GP WWRV 20 06
PDF – 265,0 KB 878 downloads
Programma 04 07
PDF – 186,4 KB 752 downloads

Door de vele regenval zijn de finales van de niet-titelreeksen niet gelopen. Enkel de reeksen "voor titel - Beker van Belgie" zijn gelopen. De huldiging vond plaats in de kantine, hetgeen niet optimaal was, maar de kampioenen zijn toch in de bloemetjes gezet en op luid applaus onthaald. PROFICIAT voor al deze kampioenen ! De andere reeksen zijn ingedeeld volgens de uitslag van de inleidende reeksen.

Programma 01 08
PDF – 243,0 KB 749 downloads
Programma 12 09 2
PDF – 213,7 KB 542 downloads
Programma 10 10
PDF – 223,6 KB 534 downloads

Het uitgestelde clubkampioenschap werd een succes : onder een stralende zon  waren 29 hondjes ingeschreven voor wedstrijd, waren er 10 demonstratieritten, 6 pups die kwamen tonen wat ze in hun marche hadden en 8 die afscheid namen van hun rencarrière. Bij deze laatsten waren er waterlanders bij hoor !!!

De pups kwamen allen uit de kennel VAN 't NIEUWE WOUD zij deden allen één voor één hun best om het haasje te vangen, we zagen de toekomst van WWRV !!!

De deelnemers werden enorm verwend, zij kregen allen een prijs op het podium, zij die de wedstrijd liepen als de demos, pups en afscheidnemers.

Het glaswerk dat de afscheidnemers aangeboden kregen was het handwerk van Ghislaine Sohier en werd ook geschonken door Ghislaine en Benny.

André en Annita schonken een mooie gevulde mand met allerlei toiletartikelen, die ging bij loting naar de A+ klasse teven en Diana Vermylen mocht die in ontvangst nemen.

Verder hadden we nog sponsoring van Bouwwerken Wouters, koeken van LU.

 

Natuurlijk gaat onze oprechte dank uit naar ALLE vrijwilligers die het ganse jaar zich hebben ingezet voor WWRV, want zonder hen kan onze sport niet verdergaan !  Het is niet alleen de medewerking op de dag  van de wedstrijd die telt,  het is ook het werk dat errond hangt dat enorm van belang is,  onderhoud van de renbaan, elke week de trainingen doen. Kortom het WWRV bestuur bedankt al deze mensen van harte dat zij hun vrije tijd opofferen voor de club !

Alsook ALLE deelnemers die gedurende dit jaar zijn komen rennen op onze renbaan, dikke merci !

Programma 03 10 KK
PDF – 160,7 KB 509 downloads

Renseizoen 2020

Programma Nazomerren 11-10-2020
PDF – 243,1 KB 899 downloads

 

Programma Clubkampioenschap 4-10-2020
PDF – 125,1 KB 846 downloads
Programma 13 9 2020
PDF – 155,4 KB 946 downloads

Renseizoen 2019

coursing 07/04/2019

07-04-19.pdf

26/05/2019 Grote Prijs WWRV Westerlo

programma_26_5.pdf

07/07/2019 Grote Pijs Van België

programma_07_07.pdf

15/09/2019 Grote prijs domein den asberg

programma_15sept.pdf

06/10/2019 clubkampioenschap

programma_klubkampioenschap.pdf

13/10/2019 nazomerren

programma_13OKT.pdf